Vier Vrijheid! Columnwedstrijd

vc_logo_rood


‘If civilization is to survive, we must cultivate the science of human relationships – the ability of all peoples, of all kinds, to live together, in the same world at peace.’ President Franklin D. Roosevelt

Humanity in Action en de Vrijheidscolleges roepen op om jouw gedachten over de actuele waarde van de vier vrijheden van Roosevelt te vangen in een pakkende column. 

Roosevelt sprak in 1941 het volk toe in The State of the Union. In deze toespraak zei hij dat democratie alleen tot bloei kan komen als mensen, overal ter wereld, het recht hebben op vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en gevrijwaard zijn van gebrek en van vrees. Deze vrijheden zijn steeds door- gegeven van generatie op generatie.

De winnaars zijn bekend en zullen op 5 mei hun column voordragen op een van de bevrijdingsfestivals. De winnende bijdragen zullen binnenkort ook hier te lezen zijn!

Kijk voor inspiratie, meer informatie en de lezingen van 2014 van o.a. Rob Wijnberg en Monique Samuel op //www.vrijheidscolleges.nl of via facebook.com/vrijheidscolleges.