mlk2015(There is more to) Martin Luther King day

zondag 17 januari | aanvang 16:00 | ticket €10

Martin Luther King sprak de legendarische woorden: “I have a dream… that my four children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.” Hij was niet de enige die een droom had. Zo sprak civil rights leader Coretta Scott King, echtgenote van Dr. King, de wijze woorden: “I don’t believe you can stand for freedom for one group of people and deny it to others.”

De antiracisme strijd binnen de VS, maar ook in Nederland wordt vaak als een mannelijke strijd afgebeeld, terwijl de rol van vrouwen genegeerd of gereduceerd wordt. De Martin Luther King Day 2016 zal daarom in het teken staan van de rol van vrouwen in de revolutie en hun persoonlijke verhalen. 17 januari is dit jaar (There’s more to) Martin Luther King Day, met persoonlijke verhalen van Sylvana Simons, Diana Matroos en Ernestine Comvalius.

De strijd voor gelijkheid is breder dan alleen racisme, seksisme of andere vormen van onderdrukking, maar juist een combinatie van diverse factoren. Tijdens de (There’s more to) Martin Luther King DaSylvana-Simmonsy ligt de focus op de persoonlijke verhalen van de sprekers, en op hoe deze vrouwen zich in hun dagelijks leven inzetten voor het opheffen van de bestaande vormen van ongelijkheid in de samenleving.

Met bijdragen van Sylvana Simons (presentatrice) Ernestine Comvalius (directeur Bijlmer Parktheater), Diana Matroos (journaliste RTL en BNR) Pravini (Pravini Music) Beylula Yosef (dichter) en de tentoonstelling “Rebelse Trots” van Patricia Kaersenhout (visueel kunstenaar en cultureel activist).

“Phenomenal woman, that’s me” ~ Maya Angelou

De Martin Luther King Day 2016 wordt georganiseerd door HIA Senior Fellows Salima Guettache en Tasniem Anwar in samenwerking met de Balie.

Naar de facebook event pagina.