HIA Event: Refugee Narratives in Life Writing

Deze avond 697b8d63-2551-4cdc-9d28-e4303b72a238staat het verhaal van vluchtelingen centraal. Hoe verwoord je een vluchtverhaal? Hoe beschrijf je je ervaringen, emoties, angst en hoop? Kun je schrijven wat je niet kunt zeggen? En kan het schrijven van verhalen een helende werking hebben?

Babah Tarawally treedt tijdens de avond op als hoofdspreker. Hij ontvluchtte Sierra Leone in de jaren ’90  vanwege het oorlogsgeweld en kreeg na een procedure van 7 jaar asiel in Nederland. Tarawally werkt nu als trainer voor diverse organisaties die vluchtelingen en Nederlanders met elkaar verbonden. Hij schreef de boeken De god met de blauwe ogen en De verloren hand. Tijdens dit programma draagt hij voor uit eigen werk, en gaan we in gesprek over de verbindende kracht van literatuur. Met een spoken word performance van Marikit Saturay.

Doe mee!

Zowel ervaren schrijvers als debutanten en beginnende schrijvers krijgen deze avond een podium. Wil je meedoen aan dit programma en jouw verhaal (max. 500 woorden) gelinkt aan dit thema voordragen
tijdens deze avond?  De 2 mooiste inzendingen wordt gevraagd hun verhaal met het publiek te delen tijdens het programma. Stuur je verhaal vóór zaterdag 5 november naar anne-marijn.epker@debalie.nl.

Deze avond is in samenwerking met de Stichting Praemium Erasmianum en De Balie.

Over de Erasmusprijs

Dit programma wordt georganiseerd ter gelegenheid van de toekenning van de Erasmusprijs 2016 aan de Britse schrijfster A.S. Byatt. Zij ontvangt de prijs voor haar bevlogen bijdrage aan het genre ‘Life Writing’, een actueel onderwerp binnen de literatuur dat historische romans, biografieën en autobiografieën omvat. De jury noemt A.S. Byatt een geboren verhalenverteller met een scherp oog voor maatschappelijke verhoudingen.

Leestips:
De god met de blauwe ogen
De verloren hand

Dinsdag 15 november 2016
19.30-21.00 (inloop 19.15)
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 Amsterdam
Prijs: 10,- (8,50 voor studenten)
Voertaal: Nederlands

Koop hier je tickets!