Gezocht: Gastgezinnen voor Zomerprogramma 2019

Elk jaar organiseert Humanity in Action (HIA) Nederland een intensief Zomerprogramma voor studenten en recent afgestudeerden. Tijdens het programma bestuderen zij vraagstukken over mensenrechten, democratie en inclusiviteit in Nederland. Traditiegetrouw is het uitgangspunt de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Het programma staat uitgebreid stil bij het Nederlandse kolonialisme en slavernijverleden. Vanuit dit historisch perspectief bestuderen deelnemers collectief hedendaagse maatschappelijke uitdagingen, leren zij van verschillende perspectieven en onderzoeken zij hoe zelf bij te dragen aan een inclusieve samenleving.

Oproep gastgezinnen – 7 juni t/m 3 juli 2019

Voor vijf Amerikaanse, twee Bosnische, twee Griekse en twee Franse studenten (18 – 25 jaar) die zijn geselecteerd deel te nemen aan het Zomerprogramma in Amsterdam zijn wij op zoek naar gastgezinnen. Het maakt daarbij natuurlijk niets uit of je nu alleen woont, met z’n twee, of meer.

Woon je in Amsterdam? Heb jij in deze periode een extra kamer voor één of twee studenten beschikbaar? 
En vind je het leuk om op deze manier een belangrijke bijdrage te leveren aan een bijzonder programma dat maatschappelijke betrokkenheid en verbinding onder jong talent versterkt? Meld je dan gauw aan en neem contact op met: Raissa Biekman, onze Programma Manager.

Mail : r.biekman@humanityinaction.org.

Tel : 06 29 32 56 53.

Waarom is het leuk om een slaapplaats aan te bieden voor het Zomerprogramma?

  • Je krijgt de unieke mogelijkheid een band op te bouwen met een geëngageerde student uit het buitenland;
  • Je wordt als speciale gast uitgenodigd om onderdelen van ons Zomerprogramma bij te wonen;
  • Je bent onze eregast bij het jaarlijks feestelijk zomerdiner;
  • Je krijgt een prachtige kans je Engels/Grieks/Bosnisch/Servo-Kroatisch/Frans bij te spijkeren.

Ervaring als gastgezin

“Wanneer je een fellow te logeren hebt betekent dat extra gezelligheid en discussie aan tafel. Je komt gauw voorbij de oppervlakkige kennismaking en voor je het weet ben je diep in gesprek over recht en onrecht. En over hagelslag en bakfietsen natuurlijk”. 

Emmanuelle Herman, Senior Fellow Zomerprogramma 2006

(Senior Officer for Outreach & Communications bij Mama Cash).