Humanity in Action Nederland verwelkomt nieuwe National Director

 

Met trots wil ik jullie voorstellen aan onze nieuwe National Director Laura Lasance (32). Laura heeft ruime internationale werkervaring in de non-profit sector op het snijvlak van mensenrechten, duurzame ontwikkeling en jongeren leiderschap. De afgelopen jaren was zij o.a. werkzaam als directeur van CHOICE for Youth and Sexuality en als manager bij KidsRights. Sinds 2014 zet zij zich in als toezichthouder en bestuurder bij dance4life international en United Network of Young Peacebuilders. Laura behaalde in 2009 de Master Conflict Studies & Human Rights.

 

Met veel enthousiasme vertelt Laura: ‘Iedereen kan een verschil maken – ongeacht leeftijd, sociaal-economische achtergrond, sekse, geloof, herkomst of opleidingsniveau. Het bevorderen van leiderschap onder jongeren – in al hun diversiteit – is cruciaal om wereldwijd duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen. Humanity in Action maakt jonge mensen sensitief voor mensenrechten, inclusiviteit en democratie. Wij informeren, verbinden en inspireren, zodat zij het verschil kunnen maken.”

 

Wij zijn erg verheugd dat Laura binnenkort aan de slag kan gaan om onze organisatie samen met de Senior Fellows, het bestuur en team naar een volgend niveau te brengen. Inmiddels is een mooie basis gelegd: een betrokken netwerk van circa 200 mensenrechten voorvechters staat.

 

“Met een goede dosis creativiteit, lef en innovatie kunnen wij onze slagkracht nu optimaliseren – in Nederland en binnen het internationale Humanity in Action netwerk waar wij deel van uit maken”, kondigt zij aan. En vervolgt; “Deze stap maken wij natuurlijk niet alleen. Humanity in Action Nederland zal actief inzetten op de uitbreiding van zowel huidige als nieuwe duurzame allianties. Samen investeren wij in dé nieuwe generatie sociale, culturele en politieke leiders.”
That’s the spirit: Inspire, educate and connect!

 

Fatma Koser Kaya

Voorzitter Humanity in Action