Meld je aan: Zomerprogramma 2019

Maak jij je hard voor mensenrechten, democratie en inclusiviteit? Ben je leergierig en word je graag uitgedaagd? Ben je op zoek naar dialoog en verbinding met anderen die zich inzetten voor de wereld om ons heen? Wil je ontdekken hoe jij zelf kunt bijdragen aan een inclusieve samenleving?

Meld je dan uiterlijk 10 februari 2019 aan voor het Zomerprogramma van Humanity in Action in Amsterdam, Sarajevo of Atlantaen sluit je aan bij ons wereldwijde netwerk.

Wat biedt het Humanity in Action Zomerprogramma jou?

Een internationale ervaring: Wij geloven in de kracht van diversiteit. Humanity in Action brengt jong talent met verschillende nationaliteiten, achtergronden, perspectieven en ervaringen bij elkaar.

Kennis: Wij bieden een divers programma van o.a. lezingen, workshops, theater & filmvoorstellingen en werkbezoeken.Je ontmoet vooraanstaande opiniemakers, politici, journalisten, activisten, ondernemers, kunstenaars en academici.

Actie: Tijdens en na afloop van het Zomerprogramma ga je ook zelf aan de slag. Je past je kennis toe in de praktijk door een eigen actie op te zetten en uit te voeren.

Een groot netwerk: Hierna wordt je uitgenodigd toe te treden tot het wereldwijde alumni netwerk van Humanity in Action. Via dit netwerk blijf je op de hoogte van relevante discussies en evenementen.

Kansen: Na het programma krijg je de kans deel te nemen aan professionele Fellowships. Zo kun je stagelopen op Capitol Hill in Washington D.C. Deelnemers krijgen via het netwerk vaak stageplekken zoals bij de Anne Frank Stichting en Human Rights Watch.

Je kunt deelnemen als je:

  • Ingeschreven staat bij een universiteit of hbo-opleiding, of maximaal twee jaar bent afgestudeerd;
  • Nederlands en Engels vloeiend spreekt en schrijft (het programma is geheel in het Engels);
  • Aantoonbare betrokkenheid hebt bij de thema’s van het Zomerprogramma;
  • Op zoek bent naar een intensieve educatieve ervaring, die verleden en heden, theorie en praktijk samenbrengt;
  • Je jezelf goed staande kunt houden in uitdagende discussies en dialoog in een sterke internationale groep;
  • Energie krijgt van gezamenlijk leren, door zowel reflectief als zelf-reflectief, kritisch en zelf kritisch te zijn; je open en bescheiden op te stellen; bereid te zijn jezelf uit te dagen ten aanzien van je eigen (voor)oordelen.
  • Bereid bent om na het Zomerprogramma actief te zijn in het netwerk van Humanity in Action.

Enthousiast geworden? Kijk dan hier voor meer details en meld je aan!
Voor vragen kun je ons benaderen via email: netherlands@humanityinaction.org.