Over Humanity in Action

Humanity in Action (HIA) is een internationale stichting die als doel heeft een wereldwijd netwerk van studenten, young professionals en leiders te onderwijzen, inspireren en verbinden. Op deze manier vergroten wij de betrokkenheid bij mensenrechten, diversiteit en maatschappelijke kwesties.

Stichting Humanity in Action Nederland is opgericht in 1999 en maakt sindsdien deel uit van het internationale netwerk van Humanity in Action. Dit netwerk heeft zich inmiddels uitgebreid tot Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Polen en wordt gecoördineerd door Humanity in Action Inc. in de Verenigde Staten.

Kijk op de website www.humanityinaction.org voor de internationale organisatie.

Activiteiten

Ieder jaar organiseert HIA Nederland een zomerprogramma in Amsterdam voor universitaire studenten uit Nederland, de Verenigde Staten, Bosnië-Herzegovina en Griekenland. Dit programma neemt de Tweede Wereldoorlog als vertrekpunt en legt vervolgens de link met hedendaagse mensenrechten en minderheden kwesties in Nederland. De focus ligt op het aanleren van het inzicht dat je als individu, ook bij complexe problemen, de macht hebt om een verschil te maken.

Buiten het jaarlijkse zomerprogramma om organiseert HIA Nederland regelmatig andere activiteiten, zoals conferenties, seminars en andere educatieve programma’s. Bovendien steunt HIA Nederland het Senior Fellow Netwerk. Dit netwerk bestaat uit de mensen die het zomerprogramma succesvol hebben afgerond (de Senior Fellows). Net als HIA Nederland zelf organiseert het Senior Fellow Netwerk meerdere keren per jaar evenementen, zoals bijvoorbeeld debatten en discussies. Deze evenementen zijn toegankelijk voor Senior Fellows, bestuursleden van Humanity in Action, en partners.

Ons Team