Senior Fellows

Zowel tijdens als na het zomerprogramma leveren Fellows en Senior Fellows enorm veel output. Zo worden aan het einde van het zomerprogramma meerdere onderzoeksrapporten gepubliceerd, waar de Fellows in een groepje aan hebben gewerkt. En in het jaar volgend op het programma voert iedere Fellow een Action Plan uit. Dit is een zelfbedacht project, waarin de opgedane kennis in de praktijk wordt gebracht.

Zodra een Fellow zijn of haar Action Plan heeft voltooid, is hij of zij een Senior Fellow en maakt automatisch deel uit van het Senior Fellow Network. Dit netwerk bestaat inmiddels uit ruim 1600 mensen wereldwijd, die elkaar blijven inspireren en verbinden. Het netwerk helpt elkaar aan stageplaatsen, werkkansen, ideeën en oplossingen voor professionele vraagstukken. Na 15 jaar begint het netwerk een zichtbaar verschil te maken. Fellows van het eerste uur zitten nu op plaatsen waar besluiten genomen worden in de samenleving, lokaal, nationaal en internationaal. De leden van het Senior Fellow Network dragen de missie van Humanity in Action uit en brengen de idealen van Humanity in Action in de praktijk.

Action Plans

Een belangrijk onderdeel van het zomerprogramma is het Action Plan. Een Action Plan is een project dat iedere Fellow dient uit te voeren in het jaar volgend op het zomerprogramma. Zodra zij dit gedaan hebben, kunnen ze zichzelf volmondig ‘Senior Fellows’ noemen.

Klik verder voor een aantal voorbeelden van Action Plans van de voorgaande jaren.

Onderzoeksrapporten

Tijdens het tweede deel van het zomerprogramma doen de Fellows in kleine groepjes onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in kleine groepjes, bestaande uit studenten uit verschillende landen. Aan het einde van het programma presenteren de deelnemers hun bevindingen aan elkaar. Lees verder voor een overzicht van alle onderzoeksrapporten die tot nu toe zijn gemaakt door deelnemers aan het Nederlandse zomerprogramma.

Activiteiten van het Senior Fellow Netwerk

Ook na afloop van het zomerprogramma blijven de deelnemers nog actief. Samen vormen de voormalig deelnemers het Senior Fellow Netwerk. Dit netwerk organiseert regelmatig evenementen en activiteiten. Blog posts over de activiteiten die zijn ondernomen door de Senior Fellows en het Senior Fellow Netwerk zijn op deze pagina te vinden.

Testimonials over het Senior Fellow Netwerk

Veel studenten ervaren tijdens hun studie een tweestrijd: betrokkenheid met maatschappelijke thema’s in de collegezaal, de pragmatische zoektocht naar ‘carrière’ daarbuiten. De combinatie blijkt lastig. Dankzij het volgen van het intensieve en inspirerende zomerprogramma en de kennismaking met het indrukwekkende en gevarieerde internationale netwerk weet je als deelnemer aan Humanity in Action voor eens en altijd dat een combinatie van impact en betrokkenheid wel degelijk mogelijk is. Bovendien kun je dit nieuwe inzicht via Humanity in Action ook meteen in de praktijk brengen, dankzij geweldige stages, het opzetten van een action plan en andere vormen van betrokkenheid bij het netwerk. Deze nieuwe inzichten geven je een gevoel van zowel zelfvertrouwen als verantwoordelijkheid in elke volgende stap in je carrière.

Michiel de HaasSF 2008, Lantos-HiA fellow 2010, PhD fellow Wageningen Universiteit

Wat Humanity in Action onderscheidt van andere leiderschap – ontwikkelingsprogramma’s is dat je er een sterk verantwoordelijkheidsgevoel aan overhoud. Naast de substantiële intellectuele groei en het feit dat HIA een enorme kickstart aan mijn carrière heeft gegeven via haar bijzondere programma’s en netwerk van maatschappelijk betrokken individuen ben ik enorm dankbaar dat ik aan HIA een duidelijk moreel kompas aan heb overgehouden. Jaren na mijn programma voel ik mij nog steeds betrokken en als HIA’er voel ik mij verantwoordelijk waakzaam te zijn voor discriminatie in alle groepen zogenaamde “high potentials” waar ik tussen beland.

Spencer HeijnenSF 2009, Pat Cox fellow 2010, Well Being Consultant at The Energy Strategy, Oxford VK

Mijn huidige baan heb ik via een HIA alumna opgedaan. Ik ken desbetreffende alumna door een van de senior fellow activiteiten. Daarnaast vraag ik SF’s met enige regelmaat om advies voor werkgerelateerde activiteiten (oa sprekers, info over bepaalde topics en soms ook het verzoek om van hun netwerk gebruik te kunnen maken).

Sigal LibermanSF 2010, manager Morrocan-Dutch Leadership Institute