ONTMOET DE MENSENRECHTENVOORVECHTERS VAN MORGEN

Hoe maakt jong talent onze samenleving inclusief?

 

AMSTERDAM, 8 juni 2018 – Hoe kan jong talent actief bijdragen aan een inclusieve samenleving in Nederland en Europa? Dit is de vraag waarmee op 9 juni 2018 het 20e Humanity in Action Fellowship in Nederland start. Humanity in Action inspireert, informeert en verbindt studenten en young professionals op het gebied van mensenrechten, inclusiviteit, democratie en de rechtsstaat.

Dit doet de organisatie door jaarlijks een maand lang jonge mensen (Fellows) op te leiden om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving. Vanaf 9 juni nemen 21 studenten en young professionals uit Nederland, de Verenigde Staten, Griekenland en Bosnië-Herzegovina deel aan het Fellowship. Zij werken in het programma aan hun kennis, netwerk en leiderschapsvaardigheden. Vanuit een stevige historische basis en intersectioneel perspectief benaderen zij hedendaagse kwesties omtrent mensenrechten, diversiteit en democratie. Fellows vergroten hun historisch bewustzijn over o.a. de Holocaust, het kolonialisme en slavernijverleden. Daarnaast onderzoeken zij de vele vormen van hedendaagse discriminatie. Tot slot richten Fellows zich op recente ontwikkelingen in de Nederlandse en Europese politiek en instituties.

In het programma ontmoeten de Fellows meer dan 30 sprekers, zoals Arna Mačkić, Wayne Modest, Aminata Cairo, Ibtissam Abaaziz, Sinan Çankaya en vele anderen. Ook gaan zij in gesprek met Senior Fellows zoals Mitchell Esajas en Marietje Schaake; Humanity in Action alumni die beiden op eigen manier bijdragen aan een inclusieve samenleving. Daarnaast bezoekt de groep onder meer het Anne Frank Huis, het Tropenmuseum, het Witte de With Museum en maatschappelijke organisaties in Rotterdam en Den Haag.

Humanity in Action organiseert wereldwijd vergelijkbare Fellowships in Berlijn, Kopenhagen, Sarajevo en Warschau. In juli gaan ook in Detroit en Atlanta in de Verenigde Staten Fellowships van start. De deelnemers van de Fellowships komen van 5 tot 8 juli samen op de internationale Humanity in Action conferentie in Straatsburg.

Humanity in Action Nederland: Educate, Connect, and Inspire to act!
___________________________________________________________________________________________________
Het Humanity in Action Fellowship in 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs, Stichting Democratie en Media, Chocolonely Foundation, Humanity in Action Inc., de Ambassade van de Verenigde Staten in Nederland en de Stavros Niarchos Foundation.