Programma’s

Humanity in Action biedt ambitieuze en maatschappelijk betrokken studenten verschillende programma’s aan. Deze programma’s variëren van een zomerprogramma tot gespecialiseerde professionele fellowships. Al deze programma’s hebben gemeen dat zij de deelnemers leren om kritisch te kijken naar mensenrechten, diversiteit en inclusief leiderschap.

Sinds haar oprichten heeft Humanity in Action hard haar best gedaan de programma’s zo veel mogelijk uit te breiden en nieuwe programma’s te ontwikkelen. Hierdoor heeft Humanity in Action heeft Humanity in Action een internationaal netwerk van meer dan 2000 Fellows, die in de afgelopen jaren mee hebben gedaan aan één van onze programma’s. Als je één van onze programma’s succesvol doorlopen hebt, word jij ook onderdeel van dat netwerk.

Lees hier het verslag van het zomerprogramma 2016 of lees het blog van de deelnemers.

Read the English report here.

Humanity in Action Fellowship

Het Humanity in Action Fellowship is een zomerprogramma voor universitaire- en HBO-studenten uit Nederland, de Verenigde Staten, Bosnië-Herzegovina en Griekenland. De hele maand juni bestuderen de Fellows (deelnemers) vraagstukken over mensenrechten, diversiteit, en maatschappelijke kwesties. Het programma van Humanity in Action Nederland vindt plaats in Amsterdam, en wordt afgesloten met een internationale conferentie die elk jaar ergens anders plaats vindt. Tijdens deze conferentie nemen de Fellows van de programma’s in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Sarajevo en Warschau drie dagen lang deel aan lezingen, workshops en netwerkevenementen. De conferentie is de grote, jaarlijkse bijeenkomst waar Senior Fellows, bestuursleden en partnerorganisaties elkaar ontmoeten. De locatie van de conferentie verschilt ieder jaar. In 2018 vindt de internationale conferentie plaats in Straatsburg.

Professionele Fellowships

Humanity in Action biedt verschillende professionele Fellowships aan, die je kunnen helpen bij het starten van een succesvolle carrière. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stage op Capitol Hill in Washington, D.C.? Of zou je liever werkervaring op willen doen bij een Europarlementariër op kantoor? De Fellowships van Humanity in Action maken dit mogelijk voor je en zijn uitsluitend toegankelijk voor Senior Fellows (alumni van ons zomerprogramma).

Wij bieden het Lantos-HIA Congressional Fellowship &  Pat-Cox Humanity in Action Fellowship aan!

Andere Activiteiten

Humanity in Action Nederland organiseert naast het zomerprogramma regelmatig andere activiteiten en evenementen, zoals het HIA Junior programma, de Human Rights Academy met vluchtelingen, conferenties en seminars. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd door het Senior Fellow Netwerk. Hierdoor blijven de mensen die het zomerprogramma succesvol hebben afgerond (de Senior Fellows) betrokken bij Humanity in Action.