Human Rights Academy

Human Rights Academy 2016/2017

In 2016 startte de Human Rights Academy. Dit project omvat een serie bijeenkomsten voor vluchtelingen en statushouders waarin gesproken wordt over mensenrechten en democratie. In oktober/november 2016 werd de serie in Farsi en Engels aangeboden en in januari/februari 2017 in Arabisch. In totaal meldden 170 mensen zich aan voor de cursus, van wie 62 konden deelnemen.  De deelnemers kwamen onder meer uit Iran, Syrië, Jemen, China, Oeganda en Armenië.

Aanleiding

In de afgelopen jaren is het aantal mensen dat is gevlucht voor oorlog en dreiging gestegen tot het hoogste aantal sinds de Tweede Wereldoorlog. Ook in Nederland hebben velen asiel aangevraagd. In de media wordt vaak een negatief beeld van vluchtelingen geschetst; van gelukzoekers tot potentiële terroristen.

Humanity in Action zet zich in om dit beeld te veranderen en tegelijkertijd vluchtelingen kennis te laten maken met mensenrechten en democratie in de Nederlandse context. Het overweldigende aantal aanmeldingen laat zien dat er veel interesse is in mensenrechten en democratie onder vluchtelingen in Nederland.

Lees het rapport hier:

Rapport Human Rights Academy 1617