Pat Cox-Humanity in Action Fellowship

Programmadata: 27 januari – 28 april 2017
Locatie: Brussel, België

Wie kunnen er meedoen? Humanity in Action Senior Fellows en 2016 Fellows, en studenten of recentelijk afgestudeerden van University College Cork.

Ieder jaar organiseert Humanity in Action een professioneel Fellowship bij het Europees Parlement of bij een (I)NGO in Brussel. Dit Fellowship duurt drie maanden.

Deelnemers van het Pat Cox-programma zullen vier dagen in de week werken in het kantoor van een Europarlementariër of van een (I)NGO in Brussel. De vijfde dag wordt besteed aan lezingen en seminars. Het Pat Cox-programma is opgericht in 2005, en heeft het sindsdien voor bijna honderd deelnemers mogelijk gemaakt om weergaloze werkervaring op te doen.

Het Pat Cox-programma is vernoemd naar Pat Cox, voormalig president van het Europees Parlement. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de royale steun van Friedrich Naumann Stiftung.

De aanmeldingen voor het Pat Cox-programma van 2017 zijn gesloten en zullen in de zomer van 2017 weer geopend worden.

Meer informatie over dit programma is te vinden op de internationale website van Humanity in Action:  Pat Cox-Humanity in Action Fellowship.

Testimonials van Pat Cox-Humanity in Action Fellows

Door het HIA Pat Cox Fellowship kreeg ik de mogelijkheid te werken met een bekende MEP. Zij introduceerde mij aan haar netwerk en na het Fellowship liep ik stage bij de Nederlandse Ambassade te Soedan. Dit inspireerde me om te solliciteren voor het diplomatenklasje bij Buitenlandse Zaken, waar ik nu werk aan ontwikkelingssamenwerking. Ook binnen BZ benadruk ik het belang van thema’s als gender en diversiteit zoveel mogelijk.

Lyske van der Werf SF 2009, beleidsmedewerker, ministerie van Buitenlandse Zaken

Humanity in Action’s Pat Cox Fellowship opende de deuren naar mijn eerste baan bij de Open Society European Policy Institute in Brussel. Regelmatig maak ik gebruik van het rijke netwerk van senior fellows, zowel in Nederland als elders in Europa. Ik vraag strategisch advies met betrekking tot mijn werkportfolio, integreer initiatieven van Senior Fellows in de jongerenuitwisselingen die ik in mijn vrije tijd organiseer, en zoek Senior Fellows op voor inspirerende carrière koffie’s om me te oriënteren op nieuwe kansen.

Nadja Groot SF 2010, Programme Assistant at Open Society European Policy Institute