Andere Activiteiten

Humanity in Action Nederland organiseert regelmatig activiteiten buiten het zomerprogramma om. Onder deze activiteiten vallen onder andere conferenties, seminars en andere educatieve programma’s. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd door het Senior Fellow Netwerk. Hierdoor blijven de mensen die het zomerprogramma succesvol hebben afgerond (de Senior Fellows) betrokken bij Humanity in Action en de vraagstukken die zij aansnijdt.

Om een lijst te zien met toekomstige evenementen, kun je kijken in de Agenda. Tevens vind je hieronder verslagen van evenementen die eerder al hebben plaatsgevonden.

Afgelopen activiteiten van Humanity in Action

Optreden op het Bevrijdingsfestival

Leven zonder angst, zonder gebrek, in vrijheid kunnen spreken, je mening uiten en zelf een keuze maken of en hoe je gelooft. Dit is wat de Amerikaanse president Roosevelt mensen toewenste tijdens zijn State of the Union toespraak in 1941. Hoe is dat nu, in onze wereld, in onze tijd?

HIA Jaarverslag 2015

HIA Nederland presenteert het jaarverslag 2015. Wij danken iedereen die zich heeft ingezet om er een fantastisch jaar van te maken. Ook danken we onze sponsoren en donateurs!

(There is more to) Martin Luther King day

Zondag 17 januari organiseerde HIA i.s.m. de Balie voor de derde keer Martin Luther King day. Ernestine Comvalius, Diana Matroos en Sylvana Simons zetten de zaal op scherp met persoonlijke verhalen van hun rol als vrouw in de antiracisme beweging. Je kunt hier alle speeches terugzien, en het prachtige optreden van Pravini.

Lees het blog van Anja Meulenbelt over MLK dag 2016.

10311741_1113256802040036_7150750940554690949_n

Nyenrode New Business School Amsterdam

Bestand_000 (2)HIA adviseerde de Foundation Year Students van Nyenrode hoe zij hun schoolopdracht relevant konden maken voor de maatschappij. Er kwamen verschillende ideeën waarmee kwetsbare groepen geholpen werden. De studenten organiseerde in samenwerking met Art for Autism Nederland een workshop voor kinderen met autisme. De studenten maakten een video verslag.

“Door dit project voelde ik de voldoening van je inzetten voor de samenleving” Student Nyenrode

Nyenrode New Business School Amsterdam

Bestand_000 (2)HIA adviseerde de Foundation Year Students van Nyenrode hoe zij hun schoolopdracht relevant konden maken voor de maatschappij. Er kwamen verschillende ideeën waarmee kwetsbare groepen geholpen werden. De studenten organiseerde in samenwerking met Art for Autism Nederland een workshop voor kinderen met autisme. De studenten maakten een video verslag.

“Door dit project voelde ik de voldoening van je inzetten voor de samenleving” Student Nyenrode

HIA Junior 2015 groot succes

HIA Junior 2015

Het einde van 2015 bracht 22 waanzinnig gemotiveerde jonge change makers bij elkaar voor het eerste HIA Junior programma over mensenrechten, grondrechten, vluchtelingen en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Charlotte: “Met veel mensen uit de groep voel ik me verbonden. We willen allemaal zo veel mogelijk leren, willen bijdragen aan een mooiere wereld en zijn niet bang om daarbij voor onszelf en voor anderen op te komen. Ik heb geleerd over hoe onzeker het bestaan van een vluchteling is en wat ieder mens nodig heeft: liefde en vriendelijkheid.”

Onderhuids Maatschappelijk Akkoord

Humanityposter amsterdam in Action Nederland ondertekent het Maatschappelijk Akkoord dat is voortgekomen uit de campagne Onderhuids. HIA NL onderschrijft daarmee het belang tot introspectie, dialoog en verbinding in Nederland over discriminatie op basis van ras of wel ander ‘kenmerk’ dan ook.

Onderzoeksrapport Oranje

Gezien de actualiteiten delen wij graag het onderzoeksrapport dat vier fellows in juni tijdens ons zomerprogramma schreven naar aanleiding van hun bezoek aan Oranje. Ook toen, in de stilte voor de storm, beschreven onze fellows de verdeeldheid van de plaatselijke bevolking ten aanzien van de plaatsing van meer vluchtelingen, de rol van de media en de visie van de vluchtelingen zelf.

ANP-29856732_0

HIA campagne: Vrijheid geef je door

Evenementen van HIA Nederland

HIA zoekt 2 stagiaires (zomerprogramma & projects/media)

Humanity in Action Nederland is een educatieve organisatie op het gebied van mensenrechten, diversiteit en maatschappelijk betrokken leiderschap. Wij hebben plaats voor 2 stagiair(e)s op het kantoor in Amsterdam. Humanity in Action Nederland is op zoek naar een 1. STAGIAIR(E) ZOMERPROGRAMMA  1 maart – 1 juli 2016 Wij zoeken een hands-on student (WO/HBO) met social […]

Tools for Social Change II De tweede editie van Tools for Social Change vond zaterdag 24 oktober plaats bij de Impact Hub in Amsterdam. Het thema was sociaal ondernemen: community building, duurzaamheid, maatschappelijk ondernemen, de deeleconomie –  alles kwam aan bod. In de prachtige ruimte van de Impact Hub werden we ontvangen met Moyee koffie […]

Vier Vrijheid! Columnwedstrijd

‘If civilization is to survive, we must cultivate the science of human relationships – the ability of all peoples, of all kinds, to live together, in the same world at peace.’ President Franklin D. Roosevelt Humanity in Action en de Vrijheidscolleges roepen op om jouw gedachten over de actuele waarde van de vier vrijheden van Roosevelt […]

Evenementen van het Senior Fellow Netwerk

Niets Gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op

Welcome Stranger! This is an example Text for your fantastic Promo Box! Feel Free to delete it and replace it with your own fancy Message!