HIA Talks: Inclusiviteit, hoe dan?

In het kader van de Week tegen Racisme (18 – 23 maart 2019) organiseert Humanity in Action Nederland
HIA Talks: Inclusiviteit, hoe dan? Laat je tijdens deze eerste editie van HIA Talks inspireren door mensen met lef, die discriminatie en racisme tegengaan.

Alledaags racisme en discriminatie is een realiteit in Nederland. Toenemende polarisatie, extreem rechts in de politiek en de erfenissen van het koloniale verleden zijn voelbaar. Toch staat deze realiteit ter discussie.

Om noodzakelijk tegenwicht te bieden – juist nu – dragen talloze inspirerende initiatieven bij aan inclusiviteit, mensenrechten en de rechtsstaat. Op grote en kleine schaal wordt naar oplossingen gezocht.

Panelleden:

Wij dromen over onderwijs met Meester Emin Kececi. Met auteur en onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou analyseren wij het verband tussen diversiteit en stereotype beeldvorming in de media. Kunstenaar Richard Kofi daagt ons uit te reflecteren op de rol van identiteit in de kunst, en advocate en HIA Senior Fellow Salima Guettache verzorgt een vurig pleidooi over het belang van diversiteit op de Zuidas.

Creatieve acts:

Gershwin Bonevacia deelt met zijn vertolking van Martin Luther King in de monoloog ‘King’ een boodschap van verdraagzaamheid. Als laatste draagt HIA Fellow Zarah Winter ook nog een zelfgeschreven gedicht aan ons voor.

Moderator:

De avond wordt geleid door Madeleijn van den Nieuwenhuizen; oprichter van het mediakritische Instagramaccount @Zeikschrift.

Wil jij weten hoe je je net als deze powerhouses kunt inzetten voor een inclusieve samenleving?

Haal dan nu kaartje via Podium Mozaïek.

Wij hopen van harte je te verwelkomen op dinsdag 19 maart van 20:00 tot 22:00!